Een oplossing voor ieders portefeuille

Heb je voldoende opzij gezet voor je pensioen? Wil je iets doen aan die hoge belastingbrief? Wens je graag te sparen, maar weet je niet hoe? Onze experts bespreken alles in detail en geven je alle opties in mensentaal.

Sparen voor jouw pensioen: “Ver van je bed-show” of reken je op je wettelijk pensioen?

Uit de praktijk leren we dat het wettelijk pensioen onvoldoende is om je levensstandaard te behouden. Je valt namelijk terug op een veel lager inkomen waardoor je dat snel zal moeten aanvullen met je spaarcenten. Die spaarcenten kan je bijeen sparen op verschillende manieren zoals het klassieke pensioensparen, lange termijnsparen, met een vaste rentevoet of met fondsen.

Het pensioensparen en lange termijnsparen zijn fiscaal voordelige contracten. Hiermee kan je 30% van hetgeen je jaarlijks spaart recupereren van de belastingen. Hetgeen je kan sparen, wordt gelimiteerd door de overheid en die limiet kan voor iedereen anders zijn. Neem daarom zeker contact met ons op zodat we dit samen kunnen bekijken.

Wens je jouw (klein) kinderen financieel te ondersteunen? Dit kan op verschillende manieren zoals een beleggingsplan, verzekering, …

Je kan kiezen om voor zekerheid te gaan door te kiezen voor een vaste rentevoet of wat meer risico te nemen door te kiezen voor een beleggingsfonds.
Wens je 100% zeker te zijn dat je (klein)kind later het beoogde kapitaal krijgt, zelfs indien je komt te overlijden? Ook hiervoor kan je bij ons voor terecht.

Neem zeker contact met ons op, we overlopen alle mogelijkheden tijdens een persoonlijk gesprek.

Jouw overlijden verzekeren kan je doen omwille van verschillende redenen.

Heb je een hypothecaire lening en wens je jouw partner van de financiële zorgen te ontlasten indien je komt te overlijden? De schuldsaldo verzekering bied je de ideale oplossing.

Wens je de financiële last voor jouw uitvaart op voorhand bijeen te sparen? Ook daarvoor is het interessant om te kiezen voor een verzekering. Indien je reeds tijdens het contract komt te overlijden, krijgen jouw nabestaanden een uitkering.

Heb je een grote investering gedaan die nog moet afbetaald worden? Denk maar aan een investering die je hebt gedaan in een bedrijf, vastgoed, … Dan kan je jouw overlijden verzekeren zodat in het geval van vroegtijdig overlijden deze schuld niet wordt overgedragen op jouw nabestaanden.

Onze specialisten helpen je graag verder met al jouw vragen. Neem zeker contact met ons op en plan een persoonlijk gesprek.

Beleggen is niet enkel voor mensen met een grote bankrekening. Je kan namelijk al starten met beleggen vanaf 25 euro per maand!

Hoe gaan we te werk?

Onze beleggingspecialisten bekijken samen met jou alle mogelijkheden om tot een belegging op maat te komen. Zo zorgen we er onder andere voor dat de belegging in functie is van het risico dat je wenst te nemen. Om dit te bepalen wordt er samen met jou een beleggingsprofiel opgemaakt. Wens je zekerheid of eerder wat meer risico? Een kortere looptijd of op langere termijn? Een vaste of een variabele rentevoet?

Indien uit het risicoprofiel blijkt dat je niet graag risico neemt met jouw spaarcenten, dan is een defensieve belegging iets voor jou. We spreken dan over een tak 21-belegging. Dit betekent dat je kapitaal veilig is én dat je basisrentevoet gewaarborgd is. Een alternatief voor de klassieke spaarrekening die vandaag nog weinig opbrengt. Elke euro die je stort, is veilig. Voor extra garanties is er het Garantiefonds voor financiële diensten  (tot 100.000 euro per verzekeringsnemer en per verzekeraar). De eerste 8 jaar van je storting bent je zeker van een vaste rentevoet. Daarna wordt een nieuwe rentevoet vastgelegd, bepaald volgens de marktvoorwaarden op dat moment. De looptijd bedraagt minimaal 8 jaar om te vermijden dat je belast wordt als je je geld opneemt.

Als uit het risicoprofiel blijkt dat je wat meer risico wenst te nemen, dan is een dynamische belegging iets voor jou. We spreken dan over een tak 23-belegging. Je rendement hangt af van het rendement van een beleggingsfonds en je kapitaal is niet gewaarborgd. Bij een belegging in fondsen is het altijd belangrijk om de vuistregel te hanteren: Spreid jouw risico. Hiermee bedoelen we om niet alles te investeren in 1 fonds, maar jouw belegging te verspreiden over verschillende fondsen. Er zijn zeer veel beleggingsfondsen in de wereld, wij hebben enkele zeer sterke fondsen die onze specialisten met jou in detail kunnen bespreken.

Het beleggersprofiel kan ook aanduiden dat je niet kan kiezen tussen veiligheid/zekerheid en meer risico. Dan is een gebalanceerde belegging iets voor jou.

Bij een gebalanceerde belegging wordt er in zowel een tak 21 als in een tak 23 belegging geïnvesteerd. Zo wordt het risico verdeeld over een deel waarvan je 100% zeker bent (tak 21) en een deel met wat meer risico en een potentieel hoger rendement (tak 23).

(niet) Gevonden wat je zocht?

Er zijn enorm veel verschillende soorten verzekeringen, waarvan sommige verschillende benamingen hebben. Neem contact op met 1 van onze medewerkers en ze helpen je met plezier verder.

Kredieten

Een grond, appartement of woning aangekocht?

Onze specialisten bekijken samen met jou alle mogelijkheden in een persoonlijk gesprek!

Sparen en beleggen

Een goed rendement nastreven en toch je risico beperken?

Onze specialisten bekijken samen met jou alle mogelijkheden tijdens een persoonlijk gesprek!