Nieuws2021-12-02T14:13:36+01:00

De juiste autoverzekering voor de Belgische winter

Winterse omstandigheden zoals gladde wegen, hevige sneeuwval en dichte mist kunnen het rijden op de Belgische wegen gevaarlijker maken. Hoewel de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verzekering al zeker enige bescherming biedt, kan het verstandig zijn om een extra dekking te overwegen voor de wintermaanden. Lees zeker verder om te begrijpen welke opties beschikbaar zijn en welke het beste bij jou passen.

Een woningverzekering, bescherming voor jouw kostbaarste bezit

Een woningverzekering dekt de schade aan jouw woning en inboedel door brand, storm, overstroming, glasbreuk enz. Vaak worden de termen brand- en woningverzekering door elkaar gebruikt. Nochtans dekt de term woningverzekering beter de lading. De waarborgen zijn namelijk veel ruimer dan alleen brand.

Back to school

Het einde van de zomervakantie nadert en we bereiden ons volop voor op het nieuwe schooljaar. Voor velen betekent dit de aanschaf van nieuwe schoolspullen, het shoppen voor nieuwe kledij en het in orde brengen van de fiets. Bij Matrix Verzekeringen willen we je echter wijzen op een ander cruciaal aspect van de voorbereiding: de juiste verzekeringen voor jouw studenten.

Zorgeloos op reis met de wagen, dat doe je zo!

De zomer is in zicht. Het teken voor veel mensen om zich stilaan voor te bereiden op een vakantie met het gezin of met vrienden. Zo trekken Belgen in de zomer vaak naar buurlanden Frankrijk, Nederland of Duitsland. Soms zoeken we het ook iets verder en verkiezen we een langere rit richting Spanje, Italië, Oostenrijk of Kroatië. Ga jij deze zomer lekker de zon opzoeken in het buitenland? Dan geven wij jou alvast een paar handige tips om zorgeloos op reis te kunnen vertrekken!

Wijziging inschrijvingsprocedure bij verkoop motor- of bromfiets

Motor- en bromfietsen zijn veelvoorkomende vervoersmiddelen in België. Of het nu voor dagelijks gebruik is, of om er eens op uit te trekken in het weekend, het is gewoonweg enorm fijn om je op de baan te begeven op 2 wielen. Daarnaast is er natuurlijk ook de opkomst van de speed-pedelec en andere elektrische of hybride voertuigen. Meer en meer mensen verkiezen alternatieven voor de wagen om zich te verplaatsen, waardoor er ook steeds meer van die alternatieven verkocht en gekocht worden.