Winterse omstandigheden zoals gladde wegen, hevige sneeuwval en dichte mist kunnen het rijden op de Belgische wegen gevaarlijker maken. Hoewel de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verzekering al zeker enige bescherming biedt, kan het verstandig zijn om een extra dekking te overwegen voor de wintermaanden. Lees zeker verder om te begrijpen welke opties beschikbaar zijn en welke het beste bij jou passen.

 

De basis

Een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, of BA-verzekering is verplicht voor iedereen die met een motorvoertuig op de openbare weg komt in België. Deze dekt materiële schade en lichamelijke letsels die toegebracht zijn aan derden bij een verkeersongeval. Daarnaast zijn lichamelijke letsels en kledingschade van zwakke weggebruikers en inzittenden ook verzekerd.

Bij Matrix Verzekeringen biedt deze verzekering je ook gratis bijstand 24/7, overal in België, in het geval dat jouw voertuig na een ongeval niet meer kan rijden. Wij brengen jou en de inzittenden naar je werk of woonplaats. We verwittigen ook jouw partner, werkgever, … en slepen het voertuig naar de garage. Ongeacht of je het verkeersongeval veroorzaakt hebt of niet.

Omnium opties

Mini Omnium

Een Mini Omnium dekt schade aan jouw voertuig veroorzaakt door brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijding met dieren en kettingbotsingen. Dit kan met name handig zijn in de winter, wanneer de kans op bijvoorbeeld een kettingbotsing of diefstal groter is. Gladde wegen, onverwachte sneeuwval en de avond die vroeger valt zijn allemaal factoren die deze risico’s kunnen vergroten.

Full Omnium

De Full Omnium is de meest uitgebreide optie en dekt alle schade aan jouw auto, inclusief schade veroorzaakt door jezelf of door vandalisme. Als je bijvoorbeeld per ongeluk tegen een paaltje rijdt op een gladde weg, zijn de kosten gedekt. Een Full Omnium verzekering kan dus zeker van pas komen in de winter. De weersomstandigheden kunnen namelijk snel omslaan, waardoor het gevaarlijker wordt om met de auto te rijden.

Buitenland

Als je tijdens de wintermaanden nog met de auto op vakantie vertrekt, kan een verzekering pechverhelping zeker goed van pas komen. Krijg je bijvoorbeeld te maken met een ongeluk, voertuigpech of is je auto gestolen? Dan kan onze deskundige hulp een wereld van verschil maken. We zijn 24/7 beschikbaar in zowel België als de rest van Europa. Mocht je je verzekerde auto of lichte bedrijfsvoertuig niet meer kunnen gebruiken na een verkeersongeluk in België, dan voorzien we je ook van een vervangwagen.

De personenbijstand biedt ook assistentie voor inzittenden. Als jij of een van je medepassagiers in het buitenland dringende hulp nodig hebben, dan biedt deze dekking je de gepaste ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, een letsel, een overlijden of een andere onverwachte situatie die een spoedige terugreis noodzakelijk maakt.

Conclusie

De wintermaanden vragen om extra aandacht als het gaat om autoverzekeringen. Met de juiste keuze, die verder gaat dan de verplichte BA-verzekering, kan je met een geruster hart de Belgische winterse wegen trotseren. Of je nu kiest voor een Mini of Full Omnium, zorg ervoor dat je keuze aansluit bij jouw winterse rijbehoeften.

Voorzichtig op de baan, hé! 😉

 

Deel dit nieuwsbericht:

Krijg persoonlijk advies op maat.

Spreek met een medewerker op 03 650 10 20.