De zomer is in zicht. Het teken voor veel mensen om zich stilaan voor te bereiden op een vakantie met het gezin of met vrienden. Zo trekken Belgen in de zomer vaak naar buurlanden Frankrijk, Nederland of Duitsland. Soms zoeken we het ook iets verder en verkiezen we een langere rit richting Spanje, Italië, Oostenrijk of Kroatië. Ga jij deze zomer lekker de zon opzoeken in het buitenland? Dan geven wij jou alvast een paar handige tips om zorgeloos op reis te kunnen vertrekken!

Begin bij het begin

Informeer je eerst en vooral goed over de bestemming. Raadpleeg zeker de reisadviezen en volg deze zeker goed op. Je wil namelijk veilig kunnen reizen en gezond en wel terugkeren. Blijkt er een probleem te zijn op jouw reisbestemming, kan je nog steeds actie ondernemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst.

De wagen is jouw beste vriend

Aangezien je toch een aanzienlijke tijd met je wagen rijdt om op je bestemming te geraken, moet je ervoor zorgen dat deze helemaal in orde is. Kijk dus zeker na of je groene kaart van je autoverzekering nog in orde is. Zo is het natuurlijk verplicht om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Maar je moet idealiter ook gedekt zijn in het buitenland om problemen te vermijden. Bekijk dit dus zeker en contacteer ons, jouw verzekeraar, bij vragen rondom de autoverzekering.

Denk daarnaast ook aan pechverhelping, een aanvullende verzekering op je autoverzekering. Zo staan we 24/7 voor jou klaar in heel Europa. Een vervangwagen wordt door ons ter beschikking gesteld als jouw verzekerde wagen niet meer verder kan. Met de personenbijstand kan je er ook voor zorgen dat je passagier of jijzelf de nodige hulp krijgt bij een ziekte of blessure.
Last but not least: zorg ervoor dat de verplichte uitrusting van de wagen aanwezig is. Denk aan een brandblusser, een fluorescerend veiligheidshesje, de gevaren driehoek…. Deze zijn allemaal verplicht in de wagen. Als je deze meeneemt, ben je veilig en voorbereid op de weg.

Jouw woning blijft alleen achter

Inbrekers zijn natuurlijk maar al te blij dat veel mensen op vakantie vertrekken. Zo hebben ze meer doelwitten en kunnen ze relatief eenvoudiger met een buit aan de haal gaan. Zorg er dus zeker voor dat je aan diefstalpreventie doet om ervoor te zorgen dat je huis ongeschonden blijft en je zorgeloos kan reizen.

Ga eerst en vooral niet heel het dorp inlichten dat je op vakantie gaat. Vertel het aan de mensen die het moeten weten en vraag meteen aan je buren of familie om mee een oogje in het zeil te houden. Als je broer of zus dagelijks even langskomt om de brievenbus leeg te maken en de gordijnen te openen en te sluiten, lijkt het alsof er leven in het huis is. Je kan ook zelf voor leven zorgen door bepaalde lichten met een timer in te stellen. Laat ze ’s avonds branden, waardoor het lijkt dat er iemand thuis is.

Voor de rest is het kwestie van alles goed af te sluiten voor vertrek. Denk eraan om alle deuren op slot te doen en de ramen goed af te sluiten. Je laat best ook geen trapjes of ladders naast de woning staan. Dit nodigt inbrekers namelijk uit om even een kijkje te nemen op de bovenste verdieping. Geef inbrekers dus niet de kans om jouw woning binnen te komen. Zo kan jij samen met je gezin optimaal genieten van jouw vakantie.

Optimaal verzekerd?

Het is natuurlijk aangeraden om ook je woningverzekering te bekijken. Denk aan een optie inbraakverzekering voor moest het dan toch voorvallen dat een inbreker schade heeft toegebracht aan jouw woning of aan de haal is gegaan met bepaalde waardevolle spullen.

Bij Matrix verzekeringen helpen we je graag. Maak je afspraak en we bekijken samen alle verzekeringen voor dat je op vakantie vertrekt. Zo kan jij zonder zorgen 100% genieten van jouw vakantie!

Deel dit nieuwsbericht:

Krijg persoonlijk advies op maat.

Spreek met een medewerker op 03 650 10 20.