Een woningverzekering dekt de schade aan jouw woning en inboedel door brand, storm, overstroming, glasbreuk enz. Vaak worden de termen brand- en woningverzekering door elkaar gebruikt. Nochtans dekt de term woningverzekering beter de lading. De waarborgen zijn namelijk veel ruimer dan alleen brand.

Bescherm jouw investering

Voor de meeste mensen is hun huis de grootste financiële investering die ze doen. Desondanks zijn er nog steeds mensen die het niet noodzakelijk vinden hun huis adequaat te verzekeren. Een goede en gepaste woningverzekering helpt je namelijk jouw investering te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen.

Niet alleen brand

Een brand kan snel ontstaan in een woning. Je let even niet op het eten dat op het vuur staat en voor je het weet slaat de vlam in de pan. Of je hebt het haardvuur aangestoken, maar het vuur slaat over op andere objecten in de buurt. Het kan natuurlijk ook dat een elektronisch apparaat een technisch defect heeft of te lang aanstaat zonder toezicht, waardoor het vuur vat. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe een woningbrand kan ontstaan.

Maar een woningverzekering gaat verder dan enkel brand. Zo kan je woning ook schade oplopen door een hevige storm. Felle rukwinden of stevige hagelbuien zijn vaak de oorzaken van schade aan de buitenkant van de woning. Maar ook wateroverlast kan een probleem zijn in bepaalde gebieden. Als het veel en hard regent, kan je woning onder water komen te staan. Een woningverzekering bij Matrix Verzekeringen dekt alle onvoorziene omstandigheden voor jouw huis.

Denk aan je persoonlijke bezittingen

Iets waar veel mensen niet bij stilstaan, maar je bewaart al jouw persoonlijke bezittingen in jouw huis. Het is bij wateroverlast of brand dus niet enkel je huis zelf dat schade oploopt, maar ook al jouw persoonlijke bezittingen. Denk aan die mooie meubels die je vorig jaar kocht, de televisie met allerlei technische snufjes en de juwelen van je grootmoeder. Allemaal kostbare bezittingen die je ook nog eens nauw aan het hart kunnen liggen.

Ook andere investeringen zoals een zwembad, een vijver of een mooi aangelegde tuin, kunnen gewaarborgd worden. We bekijken samen met jou alle verschillende opties en kunnen zo een woningverzekering op maat aanbieden. Contacteer ons zeker om samen jouw woningverzekering op maat op te stellen.

 

Deel dit nieuwsbericht:

Krijg persoonlijk advies op maat.

Spreek met een medewerker op 03 650 10 20.